Wat kunt u met de 'Milieumeetlat voor pesticiden'?

De Milieumeetlat geeft een overzicht van de milieubelasting van alle in Nederland toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en maakt het mogelijk om middelen onderling te vergelijken. Zo kunt u kiezen voor de minst schadelijke gewasbeschermingsmaatregel.

 

Meer weten over het gebruik van de Milieumeetlat? Bekijk onderstaande animatie!


 

De milieumeetlat voor gewasbeschermingsmiddelen is onderverdeeld in 2 werkgebieden:
Milieumeetlat voor open teelten
Milieumeetlat voor glastuinbouw

 

De Milieumeetlat is ook als web-app via smartphone of tablet te gebruiken! Voeg de Milieumeetlat website als bladwijzer of bookmark toe aan uw favoriete websites en u hebt de Milieumeetlat altijd bij de hand.

Meer mogelijkheden met een abonnement

U kunt de 'Milieumeetlat voor pesticiden' gratis gebruiken als u van drie gewasbeschermingsmiddelen tegelijkertijd de milieubelasting wilt vergelijken. Abonnees kunnen onbeperkt middelen invoeren. Zij kunnen van de invoer en de resultaten een overzicht downloaden. Ook zijn voor abonnees recente wijzigingen in de Milieumeetlat zichtbaar (nieuwe gewasbeschermingsmiddelen en wijzigingen in de milieubelastingspunten).

Word nu abonnee!

Gebruik van de milieumeetlat voor commerciële doeleinden (anders dan voor eigen teelt) is niet toegestaan. Neem hiervoor contact op met CLM voor de mogelijkheden van een abonnement.